Vuurwerkshows

Wil jij ook een vette vuurwerkshow op jou evenement?bruiloft?bedrijfsfeest?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zorgen voor een onvergetelijke vuurwerkshow om jou gelegenheid spectaculair te vieren. Of het om een publieksevenement gaat zoals Koningsdag, de afsluiting van een kermis of een corporate event zoals bedrijf jubileums, product presentaties, openingen of een privé feest zoals een verjaardag, bruiloft of een ander feest. Groot of klein wij hebben altijd een passende show.

Publieks vuurwerkshows

Dit is toch wel een beetje onze core business. De meeste shows die wij geven zijn publieke evenementen in opdracht van gemeenten. Bestaande uit nationale feestdagen als Koningsdag, pasen en kerstmis. Ook doen we veel openingen en afsluitingen van kermissen en jubileums.

Corporate vuurwerkshows

Wil jij je personeel verrassen met een spetterende vuurwerkshow? Heeft je bedrijf een jubileum of heb jij een opening van je nieuwe bedrijf of pand? Of misschien ga je wel een nieuw product presenteren! Wij hebben voor al deze gelegenheden een passende vuurwerkshow! Wist je dat het zelfs mogelijk was je bedrijfsnaam in vuurwerkletters uit te beelden? Vraag bij ons naar de mogelijkheden!

Podium vuurwerkshows

Ook voor podiumvuurwerk staan wij voor je ter beschikking. Wij beschikken over een groot assortiment met verschillende soorten podiumvuurwerk voor binnen en buiten gebruik. Wist je dat sommige soorten vuurwerk al binnen enkele meters afstand van het publiek veilige gebruikt kunnen worden? Dit zorgt ervoor dat de inzet van dit soort vuurwerk heel breed is en bijna altijd mogelijk is. Bij gebruik van dit soort vuurwerk volstaat vaak een ontbrandingsmelding waardoor deze tot 2 weken voor het evenement aangevraagd kan worden.

Prive vuurwerkshows

Ga je binnenkort trouwen of wil je je verjaardag spectaculair vieren en wil je al je bezoekers een onvergetelijke dag geven? Ook besloten privé shows zijn mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Geluidsarme VUURWERKSHOWS

Een geluidsarm vuurwerk bestaat enkel uit mooi siervuurwerk en produceert in verhouding tot traditioneel vuurwerk tot 75% minder geluid. Vooral de harde, ver dragende burst knallen in de lucht waar het meeste overlast door wordt ervaren ontbreken in deze shows. Ter vergelijking, traditioneel siervuurwerk kan tot 170 decibel produceren. Het geluidsarme vuurwerk produceert echter maximaal 85 decibel. Daardoor wordt het voor jong en oud maar ook mens en dier prettiger om naar te kijken en om dit te ervaren.

Hoe werkt het?

.1

Wensen en mogelijkheden bespreken met klant

.2

Offerte uitbrengen

.3

Vergunningen aanvragen

.4

Show ontwikkelen

.5

Show uitvoeren

.6

Evaluatie show met klant

Stap 1:
De eerste stap die wij nemen als je contact met ons opneemt is het bespreken van de wensen. In sommige gevallen zullen wij op eerst een bezoek brengen aan de locatie waar de show gegeven gaat worden. Dit is belangrijk om de mogelijkheden en veiligheidszones te kunnen bepalen. Daarnaast wordt er in overleg muziek voor de show gekozen. Persoonlijke wensen zijn altijd bespreekbaar. Het is ook mogelijk om een bestaande show te kiezen uit onze collectie.

Stap 2:
Na het bespreken van de wensen hebben wij een goed inzicht wat de mogelijkheden zijn. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijke offerte op. Een door ons uitgebrachte offerte is altijd vrijblijvend en op maat. Indien gewenst kunnen wij de offerte met je doornemen en toelichten.

Stap 3:
Na acceptatie van de offerte gaan wij de benodigde vergunningen voor de show aanvragen. Bij kleinere shows doen wij een ontbrandingsmelding. Deze melding moet minimaal 14 dagen voor de datum van ontbranding doorgegeven worden. Voor de grotere shows moeten wij ontbrandingstoestemming vragen. Dit moet minimaal 14 weken voor de show ingestuurd worden. Wij zullen je hier altijd van op de hoogte houden.

Stap 4:
Indien de vuurwerkshow op muziek wordt gegeven gaan wij eerst het geluidsfragment voor de show samenstellen en monteren. Met dit geluidsfragment programmeren wij de vuurwerk effecten op de maat van de muziek zodat het een geheel wordt. Ook vuurwerkshows zonder muziek kunnen geprogrammeerd worden, zo kunnen o.a. melodieuze ritmes gecreëerd worden. Ook kan op deze manier een show zich opbouwen tot een climax (de finale). Deze effecten worden op de milliseconde nauwkeurig in een tijdlijn geplaatst. Deze programmatie wordt naar onze show systemen gestuurd en deze zal alle gebruikte apparaten aansturen na start van de show op locatie. Het voordeel van het programmeren van een show is dat er op aanvraag ook een simulatie van de show mogelijk is.

Stap 5:
Op de dag van de show zijn wij afhankelijk van de grootte en tijdstip ongeveer 8 uur voor de start van de show aanwezig op de locatie. Wij beginnen met het afzetten van het gebied want tijdens de opbouw, uitvoeren van de show en afbreken is dit een veiligheidsrisicozone en is toegang voor onbevoegde verboden. Hierna begint de opbouw van de show volgens de opgestelde plattegrond. Na de bouw van de show zullen wij een test run doen van de show. Hierbij testen wij de aangesloten apparatuur zoals de vuurwerkontvangers, de geluidsinstallatie en het bereik van de draadloze apparatuur. Ook meet ons systeem alle ontstekers door of de weerstand goed is. Wanneer dit allemaal in orde is wachten we op het moment tot de show mag beginnen. Zodra wij zeker weten dat de veiligheidsrisicozonde vrij is van personen en dieren of andere ongewenste objecten kunnen wij de show starten op het afgesproken tijdstip. Als de show is afgelopen breken wij de show weer af en ruimen alles op. Wij zullen de show locatie zo schoon mogelijk opleveren en wanneer wij weer klaar zijn met opruimen wordt het gebied weer vrijgegeven voor het publiek.

Stap 6:
Na de show zullen wij contact met je opnemen voor een evaluatie van onze dienstverlening. We horen graag of je tevreden bent met de show maar ook of er nog dingen beter of makkelijker kunnen om onze dienstverlening nog beter te maken.

Ben je enthousiast geworden?

Veel gestelde vragen

Wat kost een professionele vuurwerkshow?

De kosten van een professionele vuurwerkshow hangen heel erg af van de grootte van de show en de wensen van de klant. Een professionele vuurwerkshow is mogelijk vanaf 1500 euro exclusief btw. Er is geen maximaal bedrag! Wil je weten wat een show bij jou zou kosten? Je mag ons altijd bellen / mailen om de wensen en ideeën te bespreken. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn en wat dit zou kosten.


Kan ik een vuurwerkshow in mijn tuin organiseren?

Ja zeker! In principe kan een vuurwerkshow overal georganiseerd worden. Wel is het belangrijk dat dit op eigen grond gebeurd. Wanneer de show op de grond van iemand anders plaats vind moet er schriftelijk toestemming gegeven worden. De locatie is bepalend welke mogelijkheden er zijn om de vuurwerkshow veilig te laten plaatsvinden.

Is er een vergunning nodig voor een vuurwerkshow?

Volgens de Nederlandse wet is er ALTIJD een vergunning nodig voor een vuurwerkshow. Bij de kleinere shows met beperktere hoeveelheden vuurwerk kunnen wij een ontbrandingsmelding doen. Deze moet minimaal 14 dagen voor de dag van de show gedaan worden. Voor de grotere shows moeten wij een ontbrandingstoestemming vragen. Dit moet minimaal 14 weken voor de dag van de show gedaan worden. Wij zullen in beide gevallen de vergunningaanvraag voor jullie verzorgen. Wel is het belangrijk om na te gaan of er een evenementenvergunning nodig is. Deze regelen wij NIET!

Hoe lang duurt het om een ontbrandings vergunning aan te vragen?

Bij de kleinere shows met beperktere hoeveelheden vuurwerk kunnen wij een ontbrandingsmelding doen. Deze moet minimaal 14 dagen voor de dag van de show gedaan worden. Voor de grotere shows moeten wij een ontbrandingstoestemming vragen. Dit moet minimaal 14 weken voor de dag van de show gedaan worden. Wij zullen in beide gevallen de vergunningaanvraag voor jullie verzorgen.

Kan een vuurwerkshow door gaan in de regen?

Een vuurwerkshow in de regen kan altijd doorgaan. Onze afschietapparatuur is waterdicht en het vuurwerk wordt op een dusdanige manier verpakt dat de regen hier geen invloed op heeft. Wind is een andere factor. Bij een windsnelheid van 9 meter per seconde of hoger mag er geen vuurwerkshow ontbrand worden.

💬 Heb je een vraag? Stuur een bericht!