Lasershows

Lasershows zijn de laatste jaren zeer populair geworden, ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij allerlei soorten evenementen. Daarbij zijn lasers vrijwel altijd in te zetten en een perfect alternatief wanneer er geen vuurwerk mogelijk is door onder andere verboden of droogte. Ook worden lasers vaak ingezet in combinatie met andere special effects als vuurwerk, vlammen, confetti en CO2 effecten.

Verreweg de meeste shows die wij geven zijn automatische tijdcode shows. Dit zijn shows die helemaal computergestuurd zijn. Een laserdesigner programmeert de lasers op een bepaald muziekstuk. Hierbij kunnen alle bewegingen en kleuren tot in het kleinste detail op de muziek worden afgestemd.

Concerten

Ook voor lasershows op grote concerten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over krachtige laserprojectoren geschikt voor vrijwel elk binnen en buiten concert. Hiervoor is voor elk concert een passende setup te vormen die voldoet aan uw wensen.

De meest voorkomende lasershow is de live bestuurde lasershow. De laseroperator bestuurd de lasers direct op de muziek. Dit kan muziek zijn van een DJ, maar ook bijvoorbeeld een orkest. Onze ervaren laseroperators weten van elke muziekstijl een spectaculaire show te maken! De nevel die gebruikt wordt tijdens de lasershow om de laserstralen op te lichten geven hier nog een extra sfeer bij.

Breng uw evenement of product onder de aandacht! Wij projecteren zowel teksten als logo’s. Het is een moderne manier om aandacht te trekken en op een spectaculaire wijze uw product, dienst of evenement te promoten en hiermee een groot publiek bereiken.

Tijdcode lasershows

Wat is tijdcode?

De meeste shows die wij geven draaien volledig op tijdcode. Deze tijdcode wordt door een (externe) klok gegenereerd of door onszelf. De tijdcode signalen worden door middel van SMPTE of MIDI interfaces met elkaar verbonden zodat verschillende systemen met elkaar kunnen praten dit deze protocollen ondersteunen.

Elk systeem stuurt vervolgens verschillende soorten effecten aan. Dit kunnen lasers, vlammen, vuurwerk, verlichting of andere special effects zijn. In deze systemen worden vervolgens de effecten gekoppeld aan een bepaalde tijd, maar er kan een een tijdlijn meelopen afhankelijk van het soort show. Wanneer de tijdcode een vooraf ingestelde tijd bereikt zal het effect geactiveerd worden.

Veel grote producties draaien op tijdcode omdat er vaak verschillende leveranciers bij betrokken zijn die allemaal hun eigen systeem gebruiken. Op deze manier worden alle elementen van een show perfect gesynchroniseerd.


Lasershow en special effects bij lights on event in Roermond
Tijdcode lasershow buiten

Live lasershows

Wat is een live lasershow?

Een andere veel voorkomende lasershow is de live bestuurde lasershow. De laseroperator bestuurd de lasers direct op de muziek. Dit kan muziek zijn van een DJ, maar ook bijvoorbeeld een orkest. Onze ervaren laseroperators weten van elke muziekstijl een spectaculaire show te maken! Live muziek festivals worden vaak ondersteund door veel visuele effecten als moving heads, led schermen, blinders etc. Laserlicht maakt hier geen deel van uit! Lasers moeten worden gezien als “special effect”. Door het regelmatig te gebruiken op de juiste momenten worden de toeschouwers geïntegreerd in de gehele show, en beleven hierdoor het evenement in een geheel andere dimensie. De nevel die gebruikt wordt tijdens de lasershow om de laserstralen op te lichten geven hier nog een extra sfeer bij.

Bij live lasershows worden de lasers live door een laseroperator bestuurd. Dit kan zijn op de beats van een DJ, live zang maar ook op symfonische stukken bespeelt door een orkest of percussi.


Lasershow op live event
Lasershow in Ahoy Rotterdam bij het concert van The Boyz

Laserprojectie

Wat is laserprojectie?

Breng uw evenement of product onder de aandacht! Wij projecteren zowel teksten als logo’s. Het is een moderne manier om aandacht te trekken en op een spectaculaire wijze uw product, dienst of evenement te promoten en hiermee een groot publiek bereiken.

Bent u op zoek naar een laserprojectie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen zowel teksten als logo’s projecteren op allerlei soorten vlakke achtergronden. Dit hoeft niet per se op een speciaal laserscherm te gebeuren maar kan ook bijvoorbeeld op gebouwen. Tegenwoordig wordt er regelmatig laser ingezet bij de promotie van evenementen etc.. Het is een ideale manier om aandacht te trekken en op een spectaculaire wijze uw product, dienst of evenement te promoten.

Laserprojectie Halloween wandeling de gavers
Laserprojectie op de kerk in oostkamp

Beeldmateriaal

Wil je meer van ons werk zien?

💬 Heb je een vraag? Stuur een bericht!